Wonen in het Ebbingekwartier (fase 7) Project is verkocht

Haverkampsdrift, 9712 LG, Groningen Project website
van € 281.815,- tot € 620.429,- v.o.n.

Beschrijving

Volop genieten in het Ebbingekwartier!

De 37 huizen zijn verdeeld over 7 woonblokken en de architectuur van deze blokken refereert aan de industriële gebouwen die in de negentiende eeuw op de locatie stonden. Er zijn hofwoningen, herenhuizen en stadsvilla’s. Woningen met twee woonlagen en twee slaapkamers, maar ook met drie of vier woonlagen en drie of vier slaapkamers. Veel variatie om te wonen, alleen, met z’n tweeën of met het hele gezin. Start bouw staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.
+ Lees meer

Omgeving

Het Ebbingekwartier, het voormalige CiBoGa-terrein, ligt op een unieke plek in de stad, aan de rand van het historische centrum.
Bij goed weer is het heerlijk toeven in je stadstuin of op je dakterras. Je auto parkeer je in de Boterdiepgarage, waar je een parkeerplaats kunt huren. Het woongebied is autoluw. Veel voorzieningen zijn op loop- en fietsafstand. In de directe omgeving zijn winkels aanwezig voor je dagelijkse boodschappen en gezellige horecagelegenheden. En vergeet het Noorderplantsoen niet!
+ Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Gebruiksoppervlakte wonen 87-228 m²
Inhoud 226-592 m³
Aantal woningen 37
Datums
Start bouw Q1 2020
+ Lees meer

Objecttypen

Herenhuizen - De Loodsen

van € 390.000,- tot € 409.000,- v.o.n.
De herenhuizen zijn gelegen in de blokken 1, 2, 3 en 6.

Blok 3: De Loodsen
bouwnummer 11-12-13-14-15-16

De Loodsen krijgen een doorlopende gevel van zadeldaken
Bij het ontwerp van De Loodsen (Haverkampsdrift) is uitgegaan van industriële werkgebouwen die symmetrisch van opzet zijn. Samen vormen zij een doorlopende gevel met zadeldaken. In de onderbouw bevinden zich vensters gecombineerd met houten panelen. De bovenbouw is vormgegeven met verticale (terugliggend) metselwerk sleuven. De verticale kozijnen dragen bij aan het industriële karakter.

Moderne eengezinswoningen over drie verdiepingen en een woonoppervlakte van circa 132 m2. Via de entree kom je in de gang met toilet. Op de begane grond bevindt zich de vrij indeelbare keuken en een fantastisch woonkamer. Vanuit de woonkamer heb je toegang tot de ruime stadstuinen, variërend van 26 tot 43 m2. In de tuin bevindt zich tevens de berging. De vaste trap naar boven leidt naar drie ruime slaapkamers en een compleet uitgeruste badkamer met ligbad, douche en tweede toilet. Nog een verdieping hoger kom je op de vrij indeelbare zolderverdieping met een zogenaamd lessenaars dak. Hier kun je al je creativiteit kwijt om de ruimte naar eigen inzicht in te delen en maximaal te benutten.
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 132 m²
Perceeloppervlakte 84-95 m²
Inhoud 521-543 m³
Aantal woningen 6
Start bouw Q1 2020

Herenhuizen - De Werkgebouwen

van € 330.000,- tot € 346.500,- v.o.n.
Blok 2
Unieke woningen met ruimte voor een creatieve woonindeling.
De vormgeving en detaillering zijn bewust minimaal gehouden, waardoor het juist heel stoer overkomt.

De Werkgebouwen
bouwnummer 8-9-10

Deze woningen op de hoek van de Haverkampsdrift/Kolendwarststraat zijn vormgegeven als een industrieel fabriekspand met verticale sleuven in het metselwerk, gecombineerd met gevelopeningen. De ‘Tiny-house-opbouw’ op het dak geven toegang tot het dakterras.

De Werkgebouwen hebben een creatief en ruimtelijke indeling van totaal 134 m2. Dat begint al direct bij binnenkomst. De gang geeft toegang tot de ruime werkkamer of atelier van ruim 16 m2. Hier bevindt zich ook het toilet en de berging. De eerste verdieping is volledig bestemd voor wonen en koken. De royale woonkamer en keuken met diverse indelingsmogelijkheden staan garant voor maximale ontspanning en vele gezellige momenten. Op de tweede verdieping een ruime lange master bedroom en een tweede slaapkamer. Uiteraard ontbreekt een ruime luxe badkamer met douche en toilet niet. Via de vaste trap loop je een verdieping hoger naar de bijzonder vormgegeven ‘Tiny-house-opbouw’ en kom je op het ruime dakterras van circa 25 m2. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en kun je ieder moment van de dag onthaasten, relaxen en vooral genieten.
Bijzonder: bij bouwnummer 10 bevindt de entree zich aan de zijkant van de woning.
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 108-114 m²
Perceeloppervlakte 43-47 m²
Inhoud 453-471 m³
Aantal woningen 3
Start bouw Q1 2020

Herenhuizen - De Werkkamer

van € 330.000,- tot € 346.500,- v.o.n.
Blok 2
Unieke woningen met ruimte voor een creatieve woonindeling.
De vormgeving en detaillering zijn bewust minimaal gehouden, waardoor het juist heel stoer overkomt.

De Werkkamer
bouwnummer 7

De vormgeving en detaillering zijn bewust minimaal gehouden, waardoor het juist heel stoer overkomt.
Hier is er maar één van. Wil je echt iets bijzonders en niet standaard? Dan is dit speciaal voor jou. De woonoppervlakte is circa 106 m2. Via de entree aan de Kolendwarsstraat kom je in de hal met ruime werkkamer, toilet en berging. Op de eerste verdieping zijn de keuken en de riante woonkamer gesitueerd. Met een vaste trap kom je op de tweede verdieping. De master bedroom is groot en heeft net als de woning een bijzonder speelse vorm. Op deze verdieping is nog een tweede slaapkamer. De compleet uitgevoerde badkamer heeft een douche en tweede toilet. Ook is er nog een berging of opslagruimte. Deze woning heeft een vaste trap naar de bijzonder vormgegeven ‘Tiny-house-opbouw,’ die uitkomt op het ruime dakterras van circa 30 m2.. Woningtype De Werkkamer biedt volop creatieve mogelijkheden om het in te richten als fijne werkplek aan huis.
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 118 m²
Perceeloppervlakte 38 m²
Inhoud 485 m³
Aantal woningen 1
Start bouw Q1 2020

Herenhuizen - Directeursvilla's

van € 405.000,- tot € 467.000,- v.o.n.
De herenhuizen zijn gelegen in de blokken 1, 2, 3 en 6.

Blok 6: Directeursvilla’s
bouwnummer 27-28-29
Statige vrijstaande Directeursvilla’s met een industrieel verleden.
In het gevelontwerp van de drie Directeurvilla’s, met een lichtgrijze mix van bakstenen, zijn oude elementen gecombineerd met een nieuwe laag van gevelopeningen. Het gebouw aan de Haverkampsdrift heeft een symmetrische driedeling en krijgt een alzijdige gevel met een compositie van vensters.

Moderne eengezinswoningen met een robuust karakter en fraaie details met een subtiele link naar het industriële verleden. De Directeursvilla’s hebben een royale woonoppervlakte van circa 132 m2. Op de begane grond bevinden zich de entree, toilet, woonkamer en fraaie leef keuken met diverse indelingsmogelijkheden. De woonkamer grenst aan de tuin van circa 27 m2. Hier bevindt zich ook de berging. Op de eerste verdieping drie ruime slaapkamers, een compleet uitgevoerde badkamer met ligbad, douche en tweede toilet. Met de vaste trap kom je op de tweede (zolder)verdieping die volledig naar eigen inzicht is in te delen.

Bijzonder: Bouwnummer 28 heeft als enige woning een extra zolderverdieping, te bereiken met een vlizotrap.
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 132-170 m²
Perceeloppervlakte 84-87 m²
Inhoud 495-592 m³
Aantal woningen 3
Start bouw Q1 2020

Herenhuizen - Ketelhuizen

van € 360.000,- tot € 385.000,- v.o.n.
Blok 1 De Ketelhuizen
Bouwnummer 1-2-3-4-5-6

De strak vormgegeven herenhuizen krijgen een bijzondere gelaagdheid.
De Ketelhuizen zijn gelegen aan de Route van de Ziel. Door de aanwezigheid van contrasterende verdiepingspenanten, de opvallende dakranden en de combinatie van gevelopeningen krijgt dit woonblok een bijzondere gelaagdheid en een eigentijds design.

Deze stadswoningen hebben een woonoppervlakte van circa 132 m2. De entree bevindt zich aan de Kolendwarsstraat. Via de gang kom je in de keuken en royale woonkamer. De keuken is gesitueerd aan de straatzijde. Alle ruime woonkamers grenzen aan een stadstuin, variërend van 17 tot 27 m2, met berging. Deze woningen hebben zowel een toilet op de begane grond als op de eerste verdieping. Via een vaste trap kom je op de eerste verdieping. Hier bevinden zich drie slaapkamers en een compleet uitgeruste badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafel. De tweede (zolder)verdieping kan geheel naar eigen inzicht ingedeeld worden: een multifunctionele ruimte; voor meer slaapkamers; een tweede badkamer of zelfs extra hobby/studeerruimte. Alle Ketelhuizen hebben een tuin met berging.
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 132 m²
Perceeloppervlakte 74-93 m²
Inhoud 477-503 m³
Aantal woningen 6
Start bouw Q1 2020

Hofwoningen

van € 270.000,- tot € 296.000,- v.o.n.
Hofwoningen

De hofwoningen zijn verdeeld in een zuidelijk en een noordelijk blok.

Blok 4: Hofwoningen – Zuid
bouwnummer 17-18-19-20-21

De compacte Hofwoningen zijn ontworpen als industriële werkgebouwen
Centraal in het bouwplan Ebbingekwartier Fase 7, komen twee tegenoverliggende woonblokken van vijf compacte stadswoningen. De Hofwoningen zijn ontworpen als industriële werkgebouwen van vroeger. De Hofwoningen-Zuid hebben een tuin op het zuidwesten. De tuinen van de Hofwoningen-Noord hebben een tuin op het Noordoosten. De fraaie houten gevels met Frans balkon geven de doorgang aan de Fitterij een intiem karakter.

Moderne compacte-woningen met een vleugje nostalgie. Alle hofwoningen hebben een woonoppervlakte van circa 88 m2 en grenzen aan de voorzijde aan de Fitterij. Via de entree op de begane grond met toilet kom je in de royale woonkamer en woonkeuken met diverse indelingsmogelijkheden. Grote schuifpuien (optioneel) geven toegang tot de tuin van circa 19 tot 50 m2 groot. In de tuin bevindt zich ook de berging. Op de eerste verdieping twee slaapkamers, waarvan één royale slaapkamer van circa 15 m2. Deze slaapkamer heeft een dakraam (optioneel), zodat je ’s nachts de sterren kunt zien. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een Frans balkon. Uiteraard is deze verdieping uitgevoerd met een complete badkamer met douche en tweede toilet. Een Vlizotrap brengt je naar de grote vliering (ca.15 m2) die je mogelijkheden biedt voor diverse gebruiksdoeleinden.

Blok 5: Hofwoningen- Noord
bouwnummer 22-23-24-25-26

Net als bij de Hofwoningen-Zuid bevindt de entree van Hofwoningen-Noord zich aan de Fitterij. De woonoppervlakte is circa 88 m2. Op de begane grond entree en toilet, een royale woonkamer en leef keuken met diverse indelingsmogelijkheden. Schuifpuien (optie) geven toegang tot de stadstuin, van circa 19 tot 50 m2, met berging. Op de eerste verdieping twee slaapkamers, een compleet uitgevoerde badkamer met douche en tweede toilet.
Een Vlizotrap brengt je naar de grote vliering (ca. 15 m2 ) die je mogelijkheden biedt voor diverse gebruiksdoeleinden.
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 88 m²
Perceeloppervlakte 74-96 m²
Inhoud 351-366 m³
Aantal woningen 10
Start bouw Q1 2020

Stadsvilla's - Pakhuis Transformator

van € 545.000,- tot € 615.000,- v.o.n.
Stadsvilla’s
Blok 7
Moderne type pakhuizen aan de levendige Bloemsingel.

Aan de Bloemsingel zijn luxe stadsvilla’s ontworpen die zijn ondergebracht in drie verschillende type pakhuizen: Transformator, Boterdiep en de Faktoorspanden. De diversiteit in het gevelontwerp ontstaat door de fraai vormgegeven wisselende kapvormen, drie type bakstenen en het ritme in het gevelontwerp.

Pakhuis Transformator
bouwnummer 30-31-36

Moderne eengezinswoningen over drie verdiepingen. Deze woningen kenmerken zich door een opvallende gevel met puntdak. De woonoppervlaktes variëren van circa 208-220 m2.
Via de entree op de begane grond met toilet kom je in de ruime leef keuken. Dit wordt de centrale plek in huis. Hier vertoeft iedereen graag. Het eetgedeelte grenst aan de tuin (variërend van 27 tot 65 m2) met berging en heeft grote schuifpuien (optie). De eerste verdieping is volledig bestemd voor de woonkamer van circa 50 m2. Op de tweede verdieping maar liefst drie ruime slaapkamers, een compleet uitgevoerde badkamer met ligbad, douche en tweede toilet. De (derde) zolderverdieping is een eyecatcher en geheel naar eigen inzicht in te delen.
Uniek: De zolderverdieping heeft een puntdakconstructie met grote nokhoogte.
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 186-215 m²
Perceeloppervlakte 98-110 m²
Inhoud 755-896 m³
Aantal woningen 3
Start bouw Q1 2020

Stadsvilla's - Pakhuis Boterdiep

van € 540.000,- tot € 599.000,- v.o.n.
Stadsvilla’s - Blok 7
Moderne type pakhuizen aan de levendige Bloemsingel.

Aan de Bloemsingel zijn luxe stadsvilla’s ontworpen die zijn ondergebracht in drie verschillende type pakhuizen: Transformator, Boterdiep en de Faktoorspanden. De diversiteit in het gevelontwerp ontstaat door de fraai vormgegeven wisselende kapvormen, drie type bakstenen en het ritme in het gevelontwerp.

Pakhuis Boterdiep
bouwnummer 32 en 27

De industriële elementen met een verwijzing naar het verleden zijn direct of indirect zichtbaar in de gevels van deze fraaie woningen met een woonoppervlakte van circa 208 – 220 m2. Hier kijk je uit op de levendige Bloemsingel. Aan de overkant gezellige terrasjes, DOT en het stadsstrand. Via de entree, gang en toilet kom je in de royale eetkamer en leefkeuken met diverse indelingsmogelijkheden. De eetkamer grenst aan de royale tuin (variërend van 27 tot 65 m2) met berging. Bij mooi weer kunnen de glazen schuifpuien (optie) geheel open, zodat de eetkamer een tuinkamer wordt. De eerste verdieping is geheel gereserveerd voor de vrij indeelbare ruime woonkamer van circa 50 m2. Op de tweede verdieping bevinden zich twee ruime slaapkamers en een compleet uitgevoerde badkamer met douche en tweede toilet. Er is ook nog een derde verdieping via een vaste trap te bereiken.

Bijzonder: De luchtschacht van de onderliggende parkeergarage maakt van bouwnummer 37 een bijzondere woning met creatieve mogelijkheden.
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 186-197 m²
Perceeloppervlakte 90-93 m²
Inhoud 667-788 m³
Aantal woningen 2
Start bouw Q1 2020

Stadsvilla's - Pakhuis Faktoorspanden

van € 540.000,- tot € 629.000,- v.o.n.
Stadsvilla’s
Blok 7
Moderne type pakhuizen aan de levendige Bloemsingel.

Aan de Bloemsingel zijn luxe stadsvilla’s ontworpen die zijn ondergebracht in drie verschillende type pakhuizen: Transformator, Boterdiep en de Faktoorspanden. De diversiteit in het gevelontwerp ontstaat door de fraai vormgegeven wisselende kapvormen, drie type bakstenen en het ritme in het gevelontwerp.

Pakhuis Faktoorpanden
bouwnummer 33-34-35

Ruime woningen met een woonoppervlakte van circa 208 - 220 m2 over drie volledige woonlagen met een knipoog naar oude opslagloodsen uit het industriële tijdperk. Hier kijk je uit op de levendige Bloemsingel. Aan de overkant gezellige terrasjes, DOT en het stadsstrand. Via de entree op de begane grond kom je in de leefkeuken en royale eetkamer. De eetkamer grenst aan de royale stadstuin (variërend van 27 tot 65 m2). Bij mooi weer kunnen de glazen schuifpuien (optie) geheel open, zodat de eetkamer een tuinkamer wordt. De grote woonkamer van circa 50 m2 bevindt zich op de eerste verdieping. Op de tweede verdieping drie ruime slaapkamers en een compleet uitgevoerde badkamer met ligbad, douche en tweede toilet. De derde verdieping is naar eigen inzicht en woonwensen in te delen.

Bijzonder: Bouwnummer 34 heeft als extra een vierde zolderverdieping die geheel naar eigen inzicht vrij in te delen is.
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 184-233 m²
Perceeloppervlakte 98-105 m²
Inhoud 660-815 m³
Aantal woningen 3
Start bouw Q1 2020