In ontwikkeling | Groenewei Meerstad

Vossenburglaan, 9613 CE, Meerstad Project website

Beschrijving

Groenewei Meerstad | Slechts 22 minuten fietsen naar het centrum van Groningen!

De nieuwste wijk in Meerstad Groenewei ligt tussen Meeroevers, Tersluis, vlak aan het Park Meerstad én pal aan het Woldmeer. In deze wijk zullen ongeveer 350 nieuwe woningen worden gerealiseerd. Qua woningtypes kun je denken aan hoek- en tussenwoningen, halfvrijstaande en vrijstaande woningen, appartementen en patiowoningen. Je woont ook hier midden in de natuur en toch fiets je in slechts 22 minuten naar het bruisende centrum van de stad Groningen.
De wijk is nog volop in ontwikkeling, maar wordt rijk aan groene binnenplaatsjes en dorpse straatjes die verbonden worden door een zogenaamde slowlane, een route voor langzaam verkeer. Het wordt een veilige en gezellige wijk door de vele openbare groene ruimtes waar kinderen kunnen spelen en waar je lekker kunt ontspannen.

Voorzieningen
De wijk Groenewei ligt direct aan het Park Meerstad. Bij het park vind je het strand, op termijn een strandpaviljoen en ruimte voor sport, spel, cultuur en festivals. In de wijk komt een centraal punt met een supermarkt, tweede basisschool, kinderopvang en in de toekomst een gezondheidscentrum.

Parkwand
Aan de rand van Groenewei ligt de Parkwand, wat uitkijkt op Park Meerstad en het Woldmeer. De woningen die hier worden gerealiseerd hebben een stedelijk karakter. Qua architectuur kun je denken aan stoer, robuust en stenig met een variatie aan gevels, gevelopeningen en buitenruimtes, zoals balkons, dakterrassen of een frans balkon. Ook zie je straks begroeide gevels en tuinmuren rondom de woningen terug. Zo wordt het stenig karakter verstevigd.

Groene Hoven
In het hart van Groenewei vind je de Groene Hoven. Deze autoluwe en kindvriendelijke woonstraten zijn veelal gelegen aan de speelplekken met wandelroutes en heerlijke bankjes, zodat er volop kan worden genoten van al het groen om je heen.

Dorpse straatjes
De Doperse Straatjes zullen worden gekenmerkt door een intiem karakter. De woningen liggen direct aan de stoep, gezellige zitjes zijn hierbij niet weg te denken. Genieten van een kopje koffie met de buren is een genot in deze wijk.

Vlek 3
In dit deelproject worden 31 koopwoningen gebouwd bestaande uit een variatie aan rijwoningen, halfvrijstaande woningen, vrijstaande huizen en levensloopbestendige woningen met een slaapkamer beneden. Kort gezegd een mix aan woningen. Deze woningen worden aan de rand van deze wijk gebouwd. Ook in deze deelwijk staat het groen en ruimte centraal.

De volgende deelprojecten zijn nog in ontwikkeling:

Vlek 5
Dit deelgebied bestaat uit circa 36 woningen waarbij er de wederom een variatie is aan tussenwoningen, hoek- en twee-onder-één-kapwoningen. Deze woningen zijn allemaal gesitueerd aan de Groene Hoven.

Vlek 7 en vlek 8
De woningen in vlek 7 en 8 worden gebouwd aan de Parkwand en liggen aan de rand van de Groenwei met uitzicht op het park en het Woldmeer. Ook hierbij zul je een variatie tegenkomen van rij- en tussenwoningen, halfvrijstaande en vrijstaande woningen.
De architectuur van deze woningen wordt omschreven als stoer en stenig, met hierbij veel variatie in gevels, gevelopeningen, buitenruimtes en balkons. Op een aantal plaatsen zullen begroeide gevels komen. De woningen zullen een tuinmuur krijgen om zo het stevigere karakter te benadrukken.

Schrijf je in als belangstellende en blijf zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bron: meerstad.eu
+ Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Aantal woningen 350
+ Lees meer