De Besloten Wal

Krokus, 9351 WG, Leek Project website
van € 322.500,- tot € 699.500,- v.o.n.

Beschrijving

De Besloten Wal, Leek.

De Besloten Wal biedt met de rijke variëteit aan woningtypologieën ruimte voor jong en oud, starters, alleenstaanden en gezinnen. Iedereen is welkom en voelt zich hier thuis!

De opzet van het plan en variatie in de woningen, geeft een informele losse sfeer aan de omgeving. Het groene karakter, de ruim opgezette gemeenschappelijke ruimten en speelaanleidingen brengen leven in de buurt en nodigen uit tot ontmoeten en bewegen. Het binnenpleintje, waar de (half)vrijstaande woningen in een carré omheen liggen, draagt tevens bij aan het ontmoeten en de saamhorigheid tussen de bewoners.

Ontwerpbureau Marseille Buiten, gespecialiseerd in het ontwerp van de buitenruimte, heeft het ruimtelijk concept, ofwel de opzet en samenhang van het terrein, bedacht en ontworpen. Dit resulteert in een omgeving waarbij de openbare ruimte en de woningen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, het loopt als het ware in elkaar over. Geen individuele hekwerken of hagen, maar een doorlopende zone van verschillende soorten vaste planten. Zelfs de parkeerplaatsen bestaan uit groene waterdoorlatende verharding, passend bij de groene kern van dit plan. De auto is te gast, waardoor kinderen naar hartenlust kunnen spelen in de openbare ruimte.

Buurteigen karakter
BDG Architecten ging de uitdaging aan om de groene omgeving met de karakteristieken van het deelgebied in Leek door te zetten in De Besloten Wal. De kenmerkende Drentse Schuren met hun vakmanschap en ambachtelijke materialen waren daarbij de inspiratiebronnen voor het ontwerp, met veel variëteit in kleur- en materiaalkeuze voor de verschillende woningtypen. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van duurzame (biobased) materialen zoals hout.

De woningen sluiten naadloos aan op de omgeving, waardoor er eenheid ontstaat en De Besloten Wal echt een buurteigen karakter krijgt.
+ Lees meer

Omgeving

De Besloten Wal in Leek (provincie Groningen) maakt onderdeel uit van het nieuwbouwwijk Oostindie (De Hoven) tegen de grens van Drenthe en ligt noordwestelijk in het plangebied. Het gebied wordt omsloten door de groene wal en het aangrenzende water, als zijnde een verborgen eiland.

Een buurt waar je je thuis voelt met veel groen, een binnenplein waar bewoners van de wijk elkaar ontmoeten en speelstraten waar kinderen heerlijk kunnen spelen en avonturen kunnen beleven. Een omgeving waar zowel mens, dier als plant floreert.

Winkels, basis- en voortgezet onderwijs, kinderopvang en sportvoorzieningen bevinden zich op loop- en fietsafstand. Het centrum van de stad Groningen is gemakkelijk te bereiken. Zo leeft u in een vrije natuurlijke omgeving met alle gemakken van de stad binnen handbereik!
+ Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Woonoppervlakte 107-146 m²
Perceeloppervlakte 171-760 m²
Inhoud 452-692 m³
Aantal woningen 32
+ Lees meer

Objecttypen

Comfortwoningen

van € 322.500,- tot € 351.000,- v.o.n.
De comfortwoning biedt het gemak van alle voorzieningen gelijkvloers waardoor langer thuis blijven wonen mogelijk is.

In de straatgerichte woonkamer kan je heerlijk ontspannen en door de tuingerichte keuken en eethoek voel je ook in huis de relatie met buiten.

De tuin is vanuit de keuken te bereiken. De slaapkamer grenst aan de keuken. Eveneens bevindt de badkamer zich op de begane grond.

De eerste verdieping is te bereiken met een vaste trap en dient als multifunctionele ruimte.

De energie-neutrale woning is voorzien van vloerverwarming op de begane grond, een luchtwaterwarmtepomp, een warmte-terug-wininstallatie én natuurlijk zonnepanelen.

De sierluiken aan de gevel zijn geven de woning een landelijke en unieke uitstraling.
+ Lees meer
Woonoppervlakte 107 m²
Perceeloppervlakte 171-253 m²
Inhoud 452 m³
Aantal woningen 5
Start bouw De bouw start medio juni 2023!

Twee-onder-een-kap woningen

van € 458.000,- tot € 489.500,- v.o.n.
In de ruime living kan je heerlijk ontspannen en de tuingerichte keuken en eethoek met grote glaspartijen geven een gevoel van eenheid met het buitenleven. Wanneer je liever vanuit de woonkamer zicht hebt op de tuin, is er bij de meeste woningen de mogelijkheid om te kiezen voor de indelingsvariant waarbij de keuken zich aan de voorzijde van de woning bevindt en de woonkamer aan de achterzijde.

De badkamer en drie slaapkamers, waaronder de ruime hoofdslaapkamer, bevinden zich op de eerste verdieping. De hoofdslaapkamer is voorzien van een inloopkast.
De ruime zolder op de tweede verdieping is te bereiken met een vaste trap en is in te delen en te gebruiken naar wens.

De grote tuinoppervlakte geeft genoeg mogelijkheden voor een zonneterras én schaduwplekken. De woning heeft het gemak van een berging en eigen parkeergelegenheid.

De energie-neutrale woningen worden gasloos gebouwd en zijn voorzien van vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping, een luchtwaterwarmtepomp, een warmte-terug-wininstallatie en zonnepanelen. Verder worden er groene sedum daken toegepast en worden er biobased materialen gebruikt.

De houten gevels met het vlechtwerk geven elk huis iets bijzonders.
+ Lees meer
Woonoppervlakte 143 m²
Perceeloppervlakte 257-372 m²
Inhoud 659 m³
Aantal woningen 14

Vrijstaande woningen

van € 620.000,- tot € 699.500,- v.o.n.
Bij de ruim opgezette vrijstaande woning worden binnen en buiten één.

In de ruime living, met erker, kan je heerlijk ontspannen en de tuingerichte keuken en eethoek met grote glaspartijen geven een gevoel van eenheid met het buitenleven. Vanuit de keuken stap je zó de tuin in, deze tuin geeft genoeg mogelijkheden voor een zonneterras én schaduwplekken.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer, waarbij de hoofdslaapkamer is voorzien van een inloopkast. De ruime zolder op de tweede verdieping is te bereiken met een vaste trap en biedt veel mogelijkheden.

De woning biedt het gemak van een berging met eigen parkeergelegenheid.

De energie-neutrale woningen worden gasloos gebouwd en zijn voorzien van vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping, een luchtwaterwarmtepomp, een warmte-terug-wininstallatie en zonnepanelen. Verder worden er groene sedum daken toegepast en worden er biobased materialen gebruikt.

De houten gevels met het vlechtwerk geven elk huis iets bijzonders.
+ Lees meer
Woonoppervlakte 146 m²
Perceeloppervlakte 415-760 m²
Inhoud 452-692 m³
Aantal woningen 8
Start bouw kopen = bouwen!