Stap 10: Verhuizen, wonen en garantie

En dan kan je je huis gaan afwerken: de keuken laten plaatsen, de wanden afwerken, een mooie vloer (laten) leggen en misschien ook gelijk al de tuin aanpakken, en dan…verhuizen!

Het leuke van verhuizen naar een nieuwbouwproject is dat je heel snel contact maakt met je nieuwe buren. Die zijn namelijk op hetzelfde moment als jij ook druk bezig met klussen en verhuizen. Je kan elkaar helpen en samen dingen regelen. Het scheelt veel geld als je bijvoorbeeld samen met je buren een heg of schutting laat plaatsen!swk-garantie

Als je er na de oplevering achter komt dat er tóch nog iets niet goed is in je huis, iets dat je niet had kunnen zien tijdens de oplevering, dan heb je hier uiteraard garantie op.

De meeste grote aannemers en projectontwikkelaars zijn aangesloten bij garantie-instituten als Woningborg of het SWK.

Daar kan je je melden als er problemen zijn. woningborg-garantieZij zorgen er dan voor dat de problemen snel worden verholpen.

Je hebt van de makelaar bij het ondertekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst een boekje gekregen waar de garantieregeling in staat. Hierin kan je precies zien hoe lang je garantie hebt op bepaalde onderdelen in je huis.

 

Gert-Jan Sijken, financiëel adviseur Teerling & Partners
Gert-Jan Sijken, financiëel adviseur
Teerling & Partners

 

Als er na een tijdje iets verandert in je gezinssituatie of in je werk, is het verstandig om nog weer eens een afspraak te maken met je financieel adviseur voor een check-up van je hypotheek en je verzekeringen. Zo weet je zeker dat je altijd goed verzekerd bent en je niet te veel of te weinig betaalt!