Dromen over wonen in Pleinhuizen, Zuidhorn

Wie: Alex en Nathaly

Woondroom: Een huis dat helemaal af is.

Waar: Een hoekwoning in Pleinhuizen Zuidhorn

Als alles meezit zijn Alexander Oostindiën en zijn vriendin over twee jaar trotse inwoners van Zuidhorn. Ze hebben onlangs een hoekwoning gekocht in het nieuwbouwproject Pleinhuizen en wachten nu geduldig totdat er voldoende woningen verkocht zijn en de eerste steen gelegd wordt.

De keuze voor een nieuwbouwwoning en -project is simpel. ‘Ik houd van nieuwbouw en zie het als een stukje investering naar de toekomst toe’, vertelt Alexander. ‘We vinden het fijn om in een huis te wonen dat helemaal af is. We willen als het ware geen oude lijken uit de kast halen. Ik heb tien jaar in de stad Groningen gewoond en ben nu toe aan een volgende stap. We hebben Meerstad, Zuidhorn en andere omliggende dorpen overwogen. De prijs van de woning en de ontwikkelingen in Zuidhorn hebben de doorslag gegeven. Alles is aanwezig, we komen zeer dichtbij het station, het zwembad en een school te wonen. Dat zijn belangrijke voorzieningen voor later waar je over na gaat denken. Daarnaast sta je zo in het centrum van Zuidhorn.’

Met de inrichting van hun toekomstige woning is het stel nog niet echt bezig. Ze hebben wel een aantal offertes opgevraagd voor een keuken, maar specifieke aankopen zijn nog niet gedaan. ‘Het huis zal een landelijke sfeer krijgen met veel steigerhout, maar eigenlijk houd ik mijzelf alleen bezig met twee plekken in het huis: mijn kantoor en de mancave’, lacht Alexander.

Lees HIER meer over het project Pleinhuizen in Zuidhorn.