Wie: Marc en Lisanne

Woondroom: wonen zonder de drukte van de stad waar kinderen onbezorgd kunnen opgroeien

Wat: nieuwbouw huis aan het water in Meerstad

 

 

Marc en Lisanne wonen sinds twee jaar met hun dochtertje in Meerstad, nét buiten de stad Groningen.

We wilden graag ‘buiten wonen’ en Meerstad ligt op fietsafstand van de stad Groningen en ook van ons werk. Wat we vooral belangrijk vonden, ‘veel water, ruimte en rust’. En dát hebben we gevonden. We wonen nu pal aan het water. Hier hebben we de mogelijkheid een bootje aan te leggen, vlak voor ons huis aan de steiger.

Om ons heen wonen ook veel jonge gezinnen. Waarvan de kinderen, net als onze dochter, lekker buiten kunnen spelen. We willen haar een onbezorgde jeugd bieden met veel speelruimte. Het wonen zonder de drukte van de stad, bevalt ons erg goed. We zijn nu veel meer buiten. ’s Ochtends opstaan met de zon die opkomt boven het water, de ruimte om je heen. Soms hebben we het gevoel permanent op een vakantiepark te zijn.

Ons nieuwbouw huis wilden we kunnen aanpassen aan onze eigen wensen. Daarnaast voldoet een nieuwbouw huis aan de strenge laatste bouwverordeningen. Ook is het huis energiezuinig gebouwd. Met voorzieningen als een warmtepomp, elektrisch koken, zonnepanelen en vloerverwarming. Ook de lage kosten hiervan spraken ons aan.

Sinds we hier wonen komen we tot rust. Onze dochter van drie jaar kan hier iedere dag buiten spelen en heeft het hier ontzettend naar haar zin. Ze kan hier in Meerstad naar de crèche en straks naar school gaan wat ook veel voordelen biedt. Daarnaast zijn er veel plannen in het vooruitzicht waardoor het in Meerstad nog prettiger wonen is. O.a. een buslijn, een strandje en een mooi park naast de deur worden binnenkort gerealiseerd.

We zijn erg blij dat we deze stap hebben gezet om buiten de stad te gaan wonen!