Wonen in het Ebbingekwartier | stadsvilla’s en hofwoningen

Ebbingekwartier (blok 7) | Bijzondere nieuwbouw koopwoningen in het hart van Groningen!
Het Ebbingekwartier, voorheen ook wel Ciboga genoemd, is een bijzonder woongebied in Groningen en op loopafstand van het Noorderplantsoen. Het komt namelijk zelden voor dat er aan de rand van een historisch stadscentrum nieuwbouw woningen worden gebouwd.

Het Ebbingekwartier is een binnenstedelijke ontwikkeling met stadse kwaliteiten (van onder andere voorzieningen) door de ligging tegen de binnenstad aan. Het gebied is goed bereikbaar met de auto (parkeergarage Boterdiep) en OV (knooppunt).

Daarnaast lopen er langs de woningen van het Ebbingekwartier diverse auto- fiets en wandelroutes naar de binnenstad toe. In de directe omgeving zijn winkels aanwezig voor uw dagelijkse boodschappen en gezellige horecagelegenheden. Ook zijn er diverse culturele activiteiten in de directe omgeving mogelijk (Noord Nederlands Toneel, DOT, Simplon poppodium).

Ebbingekwartier (blok 7) | Deel 1:
In deze fase zullen verschillende typen nieuwbouw koopwoningen worden gerealiseerd;

– 37 huizen veel met eigen tuin of dakterras.
– Van rijwoningen, hofwoningen, herenhuizen en stadsvilla’s
– Eigen parkeerplaats te huren in parkeergarage Boterdiep.
– Koopsom van circa €283.000 tot €629.000
– Woonplezier van circa 90m2 tot ruim 200m2.
– Start bouw begin 2020.

Deel 2:
– 31 appartementen (Bloemsingel boven de entree van de parkeergarage).
– Eigen parkeerplaats te huren in parkeergarage Boterdiep.
– Woonplezier van circa 60m2 tot ruim 250m2.
– Koopsomindicatie vanaf circa €225.000
– Start bouw eind 2020.
De verkoop van dit tweede deel volgt naar verwachting begin 2020.

Verkoopprocedure.

Wellicht bent u bij nieuwbouwprojecten gewend dat er een koopsom op de prijslijst vermeld staat. Echter het Ebbingekwartier in Groningen is geen gewone nieuwbouwlocatie. Het is een one-of-a-kind gebied tegen het Groninger centrum aan. De allerlaatste grondgebonden nieuwbouw eengezinswoningen in het Ebbingekwartier. Alle voorzieningen binnen handbereik en op korte loopafstand van de Groninger binnenstad. En voor deze locatie geldt dat de visie op deze plek en de daarbij behorende prijzen zich moeilijk laten vatten in een koopsom. Voor ons een reden om te zeggen, u mag het zelf bepalen!

Op de prijslijst staat een koopsom met een bandbreedte gecommuniceerd. Bij uw inschrijving kunt u binnen die bandbreedte een bedrag invullen die u als koopsom wilt betalen. De hoogste bieder krijgt de hoogste ranking om als eerste in aanmerking te komen voor het bouwnummer. Niet het hoogste bod wordt de uiteindelijke koopsom, maar het gemiddelde van alle inschrijvingen voor het bouwnummer vormen de uiteindelijke koopsom. Indien er meerdere dezelfde hoogste biedingen zijn, loten wij iemand voor de hoogste ranking. Via een nieuwsbrief zullen wij op een later moment een terugkoppeling geven op het aantal inschrijvingen en de uiteindelijk gevormde koopsommen. Een financiële- of hypotheektoets wordt niet gevraagd bij uw inschrijving.

Toewijzing

Na het sluiten van de inschrijfperiode worden alle gegevens van de inschrijfformulieren verzameld en door ons gecontroleerd. Vervolgens gaan wij de kavels toewijzen. Wij streven ernaar om iedereen uiterlijk eind week 28 aanstaande te informeren over de uitkomst van de toewijzing. Na de toewijzing van een woning wordt u uitgenodigd voor een verkoopgesprek bij één van de makelaars. Heeft u geen woning toegewezen gekregen, dan wordt u automatisch op de reservelijst geplaatst. Alle woningen zijn inmiddels toegewezen.