Zo is het nu

De zuidelijke ringweg ligt voor een deel tussen het Sterrebos en de wijken De Linie, de Oosterpoortbuurt en de Herewegbuurt in. Op- en afritten bij de Oosterpoort en bij de Hereweg verbinden deze wijken met de ringweg. De ringweg ligt hier op een dijklichaam. Hierdoor vormt de weg een barrière tussen de zuidelijke stadswijken.

De zuidelijke ringweg in de huidige situatie. Links woonwijk De Linie, rechts de Oosterpoortbuurt.
De zuidelijke ringweg in de huidige situatie. Links woonwijk De Linie, rechts de Oosterpoortbuurt.

Zo wordt het

Weg verdwijnt onder de grond
Tussen het Oude Winschoterdiep en de Hereweg verdwijnt de zuidelijke ringweg onder de grond. Bovenop de weg komen drie brede viaducten, ook wel ‘deksels’ genoemd. Op de deksels komt een nieuw park: het Zuiderplantsoen. Dit plantsoen verbindt de Oosterpoortbuurt, De Linie, de Herewegbuurt en Helpman weer met elkaar.

Zuiderplantsoen: afwisseling bos, plantsoenen en open ruimten

Het park op de deksels vormt straks samen met het Sterrebos en de kantoortuin van het DUO-gebouw het Zuiderplantsoen. In het park wisselen bos, zonneweides en open ruimten elkaar af. Het park is alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Zo groeit dit gebied uit tot de tegenhanger van het Noorderplantsoen. Je kunt er straks picknicken met vrienden, sporten en misschien zelfs wel genieten van een openluchtconcert.

Klik HIER voor een 3D film van de toekomstige Ringweg Zuid  en klik HIER om op de hoogte te blijven over de aanpak van de Ringweg Zuid.