Rondom de projecten Powerhouse Helperpark en Woonlandschap De Leyhoeve komt straks een prachtig park: het Helperpark.

Aanleg duurt ongeveer een jaar.

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar dit Helperpark aangelegd. Het krijgt de uitstraling van een groene omgeving die het nieuwe sportcentrum aan de zuidzijde verbindt met woonwijk De Linie. In het Helperpark komen naast veel groene onderdelen als bomen, heesters en gras ook speelplekken, zitbanken en andere zitjes en een meanderend voet-/fietspad. Wethouder Roeland van der Schaaf gaf vandaag het startschot door het bouwbord ter plaatse te onthullen.

Aanleg

Met de aanleg wordt begonnen rond het nieuwe Sportcentrum Europapark, omdat de groenaanleg en de buitensportactiviteiten daar al nauw met elkaar zijn verweven. Aansluitend wordt het park het komend jaar in noordelijke richting verder ingericht, waarbij in de planning rekening wordt gehouden met de aanpalende (woning-) bouwactiviteiten.

Aantrekkelijk werk- en woongebied

Het Europapark heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een aantrekkelijk werk- en woongebied. Het begon allemaal een jaar of twintig geleden met de ontwikkeling van de Mediacentrale, en de nieuwbouw voor Menzis. Woonwijk De Linie werd ontwikkeld. Al snel volgde vanaf 2003 de bouw van het Euroborg-complex met daarin het nieuwe voetbalstadion van FC Groningen en een bioscoop, supermarkt, diverse horeca en onderdelen van het Noorderpoort college. Sindsdien vulde het Europapark zich verder met gebouwen voor het Alfa-college, diverse wooncomplexen, een kantoorgebouw voor de gemeente en de aanleg van Station Europapark. Verschillende woongebouwen zijn ondertussen ook in aanbouw.

Helperpark

Nu de meeste nieuwbouw langs het Winschoterdiep klaar is of volop in aanbouw, is het moment daar om nu ook het Helperpark aan te leggen. Een deel van de groene omgeving langs het Winschoterdiep is onderdeel van de buitenruimtes van het nieuwe sportcentrum Europapark. Vandaar dat gelijktijdig met de opening van het sportcentrum ook wordt stilgestaan bij het aan te leggen Helperpark. Naar verwachting zal de aanleg van het Helperpark eind 2019 klaar zijn.

bron: https://gemeente.groningen.nl/actueel/nieuws/start-aanleg-helperpark