Toekomstig project | Klein Nienoord Leek

Tolberterstraat, 9351, Leek Project website
€ 1,- v.o.n.

Beschrijving

Voel je thuis in het prachtige Leek
In Klein Nienoord kun je straks heerlijk wonen op een landgoed! Op de prachtige groene en parkachtige locatie rondom de historische villa in Leek wordt een mix van nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Ook in de oude Ulo en het voormalige gemeentehuis. Er komen collectieve buurtvoorzieningen waardoor een aantrekkelijk woongebied ontstaat voor jong en oud. Een hechte nabuurschap, waar verbondenheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Heerlijk wonen op een landgoed
In Klein Nienoord proef je het landgoedleven van weleer. Je voelt je er rijk met wat je hebt! Vroeger was het er mooi, nu is het nog veel mooier, omdat dit een heerlijke groene woonplek is voor iedereen. De gerestaureerde villa krijgt een nieuwe (woon)bestemming. De bodewoning en de voorgevel van de ULO behouden we. Daarachter rijgen slingerpaadjes ensembles van nieuwbouwwoningen aan elkaar.

Kinderen kunnen ongestoord buitenspelen door de groene, autoluwe inrichting van de buurt. Beschutte ontmoetingspunten, (picknick)bankjes en schaduwplekken her en der nodigen uit om ongedwongen een praatje te maken met elkaar. Net als het centrale drinkwaterpunt, de pluktuin, de buurtkamer en de kas, waar je samen met anderen dingen onderneemt. Hier weet je wie je buren zijn en bepaal je samen hoe fijn het wonen wordt!

Woningen voor jong en oud
Gezichtsbepalend voor Klein Nienoord is de historische burgemeestersvilla, die fungeert als een tastbare herinnering aan het verleden. Ook de voormalige bodewoning en de Ulo worden gespaard voor de toekomst en krijgen een nieuwe invulling met een buurtkamer én eigentijdse appartementen. Daarnaast wordt een gevarieerd aanbod aan grondgebonden nieuwbouwwoningen gerealiseerd voor alle leeftijden. Alle woningen zijn op-en-top duurzaam en helemaal van deze tijd. Waar voel jij je straks thuis? Bekijk op de website woneninkleinnienoord.nl de verschillende woningtypes en hun specifieke kenmerken.
+ Lees meer

Omgeving

Genieten in het groen
Het nieuwe plan maakt deel uit van Landgoed Nienoord. Een heerlijk groen stukje Leek dat al decennialang veel wandelaars en recreanten aantrekt. De Engelse landschapstuin met grasvelden, fruitbomen en hagen is in het ontwerp harmonieus doorgetrokken en goed toegankelijk gemaakt. Bestaande bomen op het landgoed blijven in de nieuwe situatie zoveel mogelijk behouden en nieuwe bomen worden toegevoegd om de parksfeer verder te versterken. Rode beuken en kastanjebomen afgewisseld met lagere meerstammige soorten. Deze groene omgeving biedt een perfecte habitat voor vlinders, vogels, insecten en andere dieren. Ook jij voelt je hier straks helemaal op je plek!
+ Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Aantal woningen 72
+ Lees meer