Nieuwbouw Roden

Op zoek naar nieuwbouw in Roden? Kijk dan niet verder! Er worden een aantal prachtige nieuwbouwwoningen in Roden gerealiseerd. Als je in Roden woont, woon je in een prachtig dorp, omringd door natuur met de stad Groningen maar een aantal kilometers op afstand. We kunnen het ons wel voorstellen dat je op zoek bent naar een nieuwbouwwoning in het mooie Roden. Benieuwd naar welke nieuwbouwwoningen er precies komen?

 

Wonen in Roden

Roden is een dorp in het noorden van de provincie Drenthe, dichtbij de stad Groningen. Hier kun je prachtig wonen omringd door natuur, met op ongeveer 15 kilometer afstand de grote stad. Roden is één van de esdorpen van ons land, dat is een dorpsvorm aan de rand van de zandgronden in Nederland. Deze zijn in de hoge middeleeuwen ontstaan. Roden staat in de omgeving bekend om de Rodermarkt. Deze vindt elke vierde dinsdag van september plaats. Vroeger was dit een vee- en warenmarkt, maar tegenwoordig is dit een markt waarbij allerlei activiteiten worden georganiseerd. 

Wonen op de ‘vrijetijdsboulevard’ in Roden

Er worden op de ‘Vrijetijdsboulevard’ in Roden in totaal 56 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Deze wijk wordt de ‘Boterlinie’ genoemd. Een gedeelte van de woningen worden sociale huurwoningen en de rest wordt gebouwd door Nijhuis Bouw Noord. De nieuwbouwwoningen in Roden zijn geschikt voor allerlei leeftijden. Zowel voor jonge gezinnen als voor de oudere doelgroep. De gezinswoningen krijgen een oppervlakte van 140 tot 180 m2. Daarnaast worden er ook huizen gerealiseerd met een slaapkamer en badkamer op de begane grond voor de oudere doelgroep.

Wil je meer informatie over dit nieuwbouwproject in Roden?

Schrijf je nu in

Waarom wonen in een nieuwbouwwoning?

  • Hoewel de huizenmarkt tegenwoordig wat minder oververhit is, kan het nog best lastig zijn om een geschikte woning te vinden. Het wonen in een nieuwbouwwoning brengt meerdere voordelen met zich mee. Ten eerste heb je bij het kopen van een nieuwbouwwoning geen last van overbieden, want je koopt een bouwkavel waar nog niets op staat. Maar dit is natuurlijk niet het enige voordelen, we hebben nog een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.
  • Je woont in een geheel nieuwe woning, waar nog niemand anders heeft gewoond. Je bepaalt zelf waar de stopcontacten komen en je kiest je eigen badkamer en keuken. Het huis is helemaal naar jouw eigen wens.
  • Nieuwbouwwoningen moeten tegenwoordig aan bepaalde eisen voldoen. Zo weet je zeker dat je woning goed geïsoleerd is, want de vloer, het dak, de gevels en deuren moeten aan bepaalde isolatiewaardes voldoen. De ramen in een nieuwbouwwoning hebben in ieder geval HR++ glas, wat betekent dat je huis goed beschermd is tegen kou en warmte. 
  • Bovendien woon je helemaal gasloos, en heb je geen dure maandlasten.
  • Je hoeft geen overdrachtsbelasting te betalen, omdat je een nieuwbouwhuis altijd vrij op naam koopt.

Jouw rechterhand bij het kiezen van een geschikte nieuwbouwwoning in Roden

Het samenstellen van een geschikte nieuwbouwwoning kan best lastig zijn. Wij helpen je daar graag bij. Er zijn namelijk tal aan keuzemogelijkheden, waardoor je door het bomen het bos soms niet meer ziet. Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikt nieuwbouwhuis. Wie weet ben jij straks eigenaar van een prachtige woning in Roden.

Neem contact op