Waarom kies je voor een nieuwbouwhuis?

Veel mensen die nu op zoek zijn naar een huis, komen voor de keuze te staan: gaan we voor een bestaand huis of kiezen we voor een nieuwbouwhuis. Waarom kies je voor het een of het ander? Nieuwbouwmakelaar Dagmar Bolwijn vertelt er over.

Het grote voordeel van een nieuwbouwhuis ten opzichte van een bestaande woning is natuurlijk de energiezuinigheid. Een belangrijk onderwerp in deze tijd met de sterk gestegen energieprijzen. Een nieuwbouwhuis is duurzaam en daarmee bespaar je op je energiekosten.

De woningen die nu nog gebouwd moeten worden, moeten voldoen aan de energienorm BENG. Kortgezegd moeten nieuwe woningen en gebouwen rekening houden met goede isolatie, energiezuinige installaties (huishoudelijke energie valt hier niet onder) en duurzame energie. (Wil je hier meer over lezen, klik dan HIER.)

Neem nou bijvoorbeeld de nieuwe woningen in het project Parkhoven in Meerstad.

Deze voldoen aan de BENG norm en zijn optioneel nóg zuiniger te maken door bijvoorbeeld extra zonnepanelen te plaatsen. Daarnaast zijn alle woningen in Meerstad gasloos, dus die hoge kosten heb je sowieso al niet meer. De huizen zijn allemaal voorzien van vloerverwarming die aangestuurd wordt door een warmtepomp. Heerlijk comfortabel én lekker zuinig! (Wil je meer weten over deze huizen aan het park in Groenewei Meerstad, klik dan HIER)

Nog een groot voordeel van nieuwbouw: alles is nieuw, dus je hebt geen last van achterstallig onderhoud en je hebt de eerste jaren weinig onderhoudskosten. En dat is het de huidige, ook sterk gestegen bouwkosten, ook ideaal! Heel belangrijke zaken dus om te overwegen bij de aanschaf van een nieuw huis. Nieuwbouw scheelt je behoorlijk in je maandelijkse kosten voor energie en onderhoud!