Toekomstig aanbod | Groenewei Meerstad

Meerstad Project website

Beschrijving

Groenewei in Meerstad

De nieuwste wijk in Meerstad Groenewei ligt tussen Meeroevers en Tersluis, vlak aan het Park Meerstad én pal aan het Woldmeer. In deze wijk worden verschillende nieuwbouwprojecten gerealiseerd door diverse projectontwikkelaars. In Groenewei komt een variatie aan woningtypes, hierbij kun je denken aan hoek- en tussenwoningen, halfvrijstaande en vrijstaande woningen, appartementen en patiowoningen. Je woont hier midden in het groen, vlakbij het water en de vrije natuur en toch fiets je in slechts 20 minuten naar het bruisende centrum van de stad Groningen. De wijk wordt rijk aan groene binnenplaatsjes en dorpse straatjes die verbonden worden door een zogenaamde slowlane, een route voor langzaam verkeer. Het wordt een veilige en gezellige wijk door de vele openbare groene ruimtes waar kinderen kunnen spelen en waar je lekker kunt ontspannen. Ook wordt hier op termijn een tweede basisschool, een supermarkt en een gezondheidscentrum gerealiseerd.

Levensloopgeschikt of klaar voor het nieuwe werken?
Op termijn worden er in Groenwei levensloopgeschikte woning gerealiseerd. Of je kunt de extra kamer op de begane grond natuurlijk ook gebruiken voor het nieuwe werken: thuiswerken. Het is fijn om een thuiswerk plek te hebben en toch in verbinding te staan met het gezin.

Voorzieningen
De wijk Groenewei ligt direct aan het Park Meerstad. Bij het park vind je het strand, op termijn een strandpaviljoen en ruimte voor sport, spel, cultuur en festivals. In de wijk komt een centraal punt met een supermarkt, tweede basisschool, kinderopvang en in de toekomst een gezondheidscentrum.

Parkwand
Aan de rand van Groenewei ligt de Parkwand, wat uitkijkt op Park Meerstad en het Woldmeer. De woningen die hier worden gerealiseerd hebben een stedelijk karakter. Qua architectuur kun je denken aan stoer, robuust en stenig met een variatie aan gevels, gevelopeningen en buitenruimtes, zoals balkons, dakterrassen of een frans balkon. Ook zie je straks begroeide gevels en tuinmuren rondom de woningen terug. Zo wordt het stenig karakter verstevigd.

Groene Hoven
In het hart van Groenewei vind je de Groene Hoven. Deze autoluwe en kindvriendelijke woonstraten zijn veelal gelegen aan de speelplekken met wandelroutes en heerlijke bankjes, zodat er volop kan worden genoten van al het groen om je heen.

Dorpse straatjes
De Doperse Straatjes zullen worden gekenmerkt door een intiem karakter. De woningen liggen direct aan de stoep, gezellige zitjes zijn hierbij niet weg te denken. Genieten van een kopje koffie met de buren is een genot in deze wijk.

De volgende deelprojecten zijn in ontwikkeling. Vlek 3 Weids Wonen is onlangs in verkoop gegaan.

Vlek 5 Parkhoven
Dit deelgebied bestaat uit circa 36 woningen waarbij er een variatie is aan tussenwoningen, hoek- en twee-onder-één-kapwoningen. Deze woningen zijn allemaal gesitueerd aan de Groene Hoven.

Vlek 7 en vlek 8
De woningen in vlek 7 en 8 worden gebouwd aan de Parkwand en liggen aan de rand van de Groenewei met uitzicht op het park en het Woldmeer. Ook hierbij zul je een variatie tegenkomen van rij- en tussenwoningen, halfvrijstaande, vrijstaande woningen en appartementen.
De architectuur van deze woningen wordt omschreven als stoer en stenig, met hierbij veel variatie in gevels, gevelopeningen, buitenruimtes en balkons. Op een aantal plaatsen zullen begroeide gevels komen. De woningen zullen een tuinmuur krijgen om zo het stevigere karakter te benadrukken.

Schrijf je in als belangstellende en blijf zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bron: meerstad.eu
+ Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Aantal woningen 90
+ Lees meer