Gewonnen: aanbestedingsproject in Roden

Zoals VDP architecten al aangaf: “Een mooie start na de bouwvakvakantie.” Samen met Nijhuis Bouw Noord, VDP Architecten en Laos Landschapsarchitectuur hebben wij het aanbestedingsproject “Vrijetijdsboulevard Roden” van de gemeente Noordenveld gewonnen. Een goede samenwerking met een fantastische uitkomst.

 

Locatie

De woningen op de “Vrijetijdsboulevard” worden gerealiseerd tegenover de kampeerhal in Roden. Deze nieuwe wijk krijgt de naam “De Boterlinie”. In totaal worden er 56 nieuwbouwwoningen gerealiseerd op de huidige mountainbikebaan. Hiervan zijn er 20 bestemd voor sociale woningbouw en de overig 36 worden gebouwd door Nijhuis Bouw Noord.

 

Ontwerp

De woningen zijn ontworpen door VDP architecten uit Groningen. In het ontwerp zijn de typische Drentse landschappen gecombineerd met het industriële verleden van deze plek, met als inspiratiebron de oude melkfabriek aan de Kanaalstraat. Laos Landschapsarchitectuur is verantwoordelijk voor het tekenen van de groene inrichting van het binnengebied tussen de woningen van Nijhuis en de sociale huurwoningen. Dat “groen” centraal staat, is een vast gegeven, net als het vinden en verbinden van de nieuwe bewoners door de diverse ontmoetingsplekken.

 

Doelgroep

De ontworpen huizen zijn bestemd voor diverse doelgroepen, zoals Hendrik Prosman van Nijhuis aangeeft. Het worden gezinswoningen met een oppervlakte van 140 tot 180 m2. Tevens komen er levensloopgeschikte woningen bestemd voor de oudere doelgroep, met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Bij Nijhuis wordt er nu hard gewerkt aan de verdere uitwerking. De woningen zullen in 2024 worden opgeleverd aan de nieuw bewoners.

 

Advisering en verkoop

Wij, als Thuis nieuwbouwmakelaars, hebben mee mogen denken over de invulling van dit gebied. Wanneer het nieuwbouwplan verder is uitgewerkt, zullen wij starten met de verkoop. Wil je niks missen van deze locatie? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via onze website.

Bron: VDP architecten en DvhN